Hajdúbagosi Sportegyesület
Hajrá Hajdúbagos!

MENÜ

Kritikusan írhatnám azt is, hogy egy megnyert mérkőzést buktunk el, de nem szabad letörni, örülni kell a szerzett pontnak - amivel mellékesen elmozdultunk a tabella 11. helyéről - és menni kell tovább. Sajnos nem lehettem ott a mérkőzésen (megint), így a srácok véleményére vagyok kénytelen hagyatkozni. Furcsa mód nem kellett őket noszogatni, már írtak is páran. Jöjjenek az értékelések most időrendi sorrendben.

Péter István volt a leggyorsabb, így az ő értékelését olvashatják először:
"Sziasztok! Szeretnék minél előbb túl lenni a heti értékelésen, addig amíg még friss az élmény! Az az igazság, hogy a meccs elején és végén legszívesebben elbújtam volna! Nagyon csapnivalóan játszottunk, viszont a meccs közepe nagyon hasonlított a két héttel ezelőtti meccshez! Jó volt ebben az időszakban a pályán lenni! Mindenki küzdött, hajtott, fegyelmezett volt és az igazsághoz hozzátartozik hogy szerencsénk is volt, viszont szerintem nekik is a vége felé! A mai meccs krónikájához hozzátartozik, hogy megint csak gratulálnom kell Józsi bának (igaz kényszerből) az összeállításnál hozott döntéséhez! Nagyon bejött az, hogy Győrfi Csaba a középpálya tengelyében játszott. Igazság szerint nem megbántva Csabát, én mindenre számítottam csak arra nem, hogy ilyen fegyelmezetten a csapat hasznára, és nem utolsó sorban az én megelégedésemre grin játszott! Szeretnék ezúton gratulálni a teljesítményéhez! Nekem nagyon kellemes meglepetést okozott a játékával! Csak azt sajnálom hogy nem bír végig kilencven percet, mert innen jön a fekete leves része a dolognak. Ugyanis nem tudom mi volt az utasítás azoknak a játékosoknak akik pályára léptek a cserék következtében, de ha az amit csináltak akkor a piros pont után egy feketét is feljegyeznék Józsi bának! Ha nem ezt kérte tőlük akkor persze elnézést, de a cserét, cseréket követően szétesett a középpályás védekezés! Nem az én tisztem bárkit is kritizálni, nem is teszem, de a középpályára történő cseréink után lejtmenetbe váltott a csapat összjátéka és védekezése is. Az viszont nagyon ült, hogy a két középpályás közül az, hogy egyik csak a csapatvédekezés stabilitása érdekében szinte csak a védelem segítésén dolgozott (Győrfi Csaba), míg a másik segítette a támadásokat is (Bródi József). Mindegy, hogy ki lesz a következő meccseken kezdő, de az tisztán látszik, hogy ezt a taktikát kellene megtartani és így tevékenykedni a pályán. Amúgy meg szeretnék gratulálni a csapatnak a támadójátékhoz illetve a helyzetkihasználáshoz! Az már elég szomorú, hogy sajnos öt gól sem elég a csapatnak a győzelemhez!Ennyit a csapatról!
A saját teljesítményemről is néhány szót! A meccs elején nem nagyon találtam a helyem, lehet az zavart meg, hogy nagyon nyomtak az első percekben. Mondjuk belülről az volt az érzésem, hogy mindenki kicsit még kamillázott a meccs első tíz percében. Azután szerintem összeszedtem/szedtük magunkat és nem tudtak könnyen helyzetet kialakítani. Többször hallom hogy lassú vagyok! Hát sajnos ez az igazság! Van pocakom, ami miatt elég lassan mozgok, fordulok, de amikor tíz kilóval könnyebb voltam, akkor sem a gyorsaságom miatt szerettek! Ha ez akkora nagy probléma és van aki jobban (gyorsabban) megoldja középen a védekezést akkor szívesen leülök a padra, nem derogál! Nekem az a legfontosabb, ami a csapatnak a legjobb! Úgy gondolom, hogy a lassabb sebességem kiküszöbölésére került hátra mellém Tamás! Gyorsabb mint én és hanem tudok odaérni valahova ki tud segíteni, de szerintem ez oda vissza érvényes és nem egyoldalú! A mai meccsre visszatérve elég sok kritika érte a védelmet! Szerintem ehhez nagyban hozzájárult a középpályás védekezés hanyatlása is a második félidőben! Viszont ami nagyon bosszant, hogy míg Tomi meg én próbáljuk a középpálya vagy a szélsők esetleges hibáit javítani, kisegíteni a csapattársakat addig a mai meccsen ezt visszafelé nem igazán éreztem! Rúgtak egy gólt abból hogy Tomi elnézett egy érkező csatárt, sajna én sem láttam hogy jön, de senki nem kiabált neki, hogy vigyázzon! A nagyobb baj az, hogy nem is jött vele senki akinek fognia kellett volna! Kaptunk két olyan gólt is amikor rólam pörgött le, pattant el a labda! A probléma ezzel csak az, hogy nem az az ember rúgta a gólt akire én figyeltem vagy aki épp ott volt mellettem, hanem az aki oldalról vagy a második vonalból érkezett. Egyértelmű, hogy én is hibáztam, de kérdem én aki engem támadott amellett elpöckölöm a labdát aki meg érkezik olyan szabad volt mint Stohl András szabadulás után! Azzal nem kellene valakinek jönni! Mindenki úgy van vele, hogy majd Tamással megoldjuk, vagy majd Szilágyi Attila kivédi, de nem lehet mindig erre alapozni! Akkor is menni kell az emberrel, ha a labda már távol van! Én (nem magamat fényezve) mindig megyek az emberrel, még akkor is ha tudom, hogy Attiláé lesz a labda, mert mi van ha kiejti vagy az ellenfél elfejeli. Szerintem ez mind csak fegyelmezettség dolg, ebben még szerintem nagyon sokat kell fejlődni! Ha ezekben a helyzetekben kisegítettük volna egymást, fegyelmezettek lettünk volna, akkor minimum két góllal nyerünk! Na majd lesz jobb! További sok sikert a csapatnak!"

A védelme nagyon gyorsan írja az üzeneteket, a második értékelést Kovács Tamástól olvashatják:
"Először is teljesen egyetértek azzal amit Pisti írt, a meccsről az elején megpróbáltak meglepni minke, szerencsére a kihagyott tizenegyes után sikerült átvenni a meccs irányítását és megszerezni a vezető gólt, a második félidőben volt jó is, meg rossz is de sajnos a végén felemás érzésekkel kellett elhagynunk a pályát! A magam teljesítményéről csak annyit hogy a 2. vendég gólnál hibáztam, ezt elismerem de szerintem attól függetlenül nem volt gond a védelemmel mert elég sok támadást sikerült elhárítanunk!
Ui: Reméljük egyszer kapunk egy rendes bírót, aki mindkét oldalra egyformán ítél ( de ez is csak saját vélemény)."

A következő értékelést Bródi József küldte el. Lássuk ő mit gondol a tegnapi mérkőzésről:
"Vegyes érzelmek keringenek a fejemben, igazság szerint én nem is fogtam fel, hogy ez a meccs döntetlen lett. Holnapra talán már sikerül. Az igazat megmondva csatlakozom Pistihez miszerint Csaba jó volt, tetszett a játéka, többet mozgott többet segített, mint eddigi meccsein.Viszont tényleg ha kicsit többet futna, akkor még jobb lenne tongue
A csapatot tekintve szerintem ezt a meccset nagyon elrontottuk,a szurkolók meg savanyú szájízzel távoztak. Őszintén mikor 1:0ás előnnyel mentünk be az öltözőbe, hála Belme Benjáminnak, akkor egy ismerős érzés volt bennem (Esztár). Kicsit féltem, hogy a Földes felszívja magát és nekünk végünk. De nem így lett jött, 1 szöglet és jött Nagy Tomi. Aztán Gyula szép gólja! 3:1 volt az állás. Aztán eszembe jutott a Konyár elleni meccs. Akkor fordult meg bennem, hogy itthon erősek vagyunk! Aztán következett Szabó Tomi gólja. 4:1....extázisba voltam. Majd 5:2, megint Nagy Tomi szép gólja,na és akkor itt hittem el,hogy megvan a meccs és, hogy sima győzelem nagy hiba volt,de hát játszottunk!
Aztán,hogy lett belőle 5:5, nem tudom, még a végén izgultam, hogy nehogy kikapjunk. Magamról hasonlókat tudok írni, mint Pisti. Én fejbe nem voltam ott az első 10 percben, de szerintem ez mindig így van. Aztán jött az ellenfél kihagyott 11-ese, aztán már csörgött a vekker, hogy jó reggelt, meccsen vagy és játszani kéne! Aztán volt két jó szögletem meg egy pár jó passzom, bedobásom. A végére elfáradtam, nem akarok senkit megbántani, de volt, hogy 2 emberem volt, függetlenül attól hogy most Csaba vagy Balugyánszky Laci volt középen, aztán Józsi bá középre visszahívta Benjit, ennek a húzásának örültem. Ja igen a sokat emlegetett ütközések, ezzel az a baj, hogy néha akkor is elvárják tőlem hogy ütközzek mikor az ellenfél 2-3méterre van. De ha én neki megyek akkor az már lehet szabálytalan lesz. Próbálok sokat ütközni, de nem mindig úgy jön ki a lépés, majd javítok ezen. A bíróval végig veszekedtem a meccset, sok ítéletéve nem értettünk egyet. Irreális kicsit a játékunk, gondolok itt arra, hogy ha megy a hátvédsornak a játék, jó formába vannak akkor nem megy elől és középen. Most pont fordítva volt szerintem. Ezt valahogy egy nevezőre kéne hozni és szerintem nagyon jók lennénk, de hát ez majd a meccsek alatt kialakul, vagyis nagyon remélem. Ennyit akartam leírni a meccsről,magamról és a csapatról. Fel a fejjel van 4 pontunk! Újoncok vagyunk, lesz ez jobb is csak küzdeni, hajtani, akarni és nem utolsó sorba edzeni kell és majd jönnek a siekrek! winkHajrá Bagos!wink"

A következő véleményt kapusunk, Szilágyi Attila küldte el:
"Én csak annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy nem volt ez rossz, de lehetett volna jobb is. A másik pedig, hogy a meccs 90 perces, 70-75 percnél hiába 5-2 az állás, nem szabad leállni. Lehet vannak olyan csapatok, akik 3 gólos hátránynál kifújanak és elnézést a kifejezésért, de szarnak az egészre, hát Földes nem az a csapat volt . Ezt kétszer egymás után meg is mutatta 
(4-1, 5-2 ). Szerintem nem kell hibákat keresni. Jó lesz ez csak idő kell hozzá. Rúgtunk 5 gólt, nem aláztak meg minket, és nem is kaptunk ki. Ja és mellesleg az 1 pont is pont ! Hajrá Bagos!"

A megszokotthoz képest új poszton, egy sorral feljebb a csatárok között kapott szerepet Nagy Tamás. Lássuk mi az ő véleménye a Földes elleni mérkőzésről:
"A meccs elején úgy gondolom, hogy nagyon álmosan kezdtük a mérkőzést, de ezt már a bemelegítésnél is észrevettem. Legközelebb szerintem pörgősebb bemelegítést kellene csinálni, mert már a meccs elejétől pörögni kell. A mérkőzés 20. percétől átlendültünk a holtponton,majd kezdtünk focizni. Aztán megszereztük a vezetést egy szögletet követően (megérte edzésen gyakorolni), ezt követően jött a szünet, ami szerintem fásulttá tett minket. Majd a második félidőben elhittük, hogy nyerhetünk és tettünk is ezt, elmentünk 5-2-re, 20 perc volt hátra és azt gondotlam, na ez már megvan.
Majd jött a fáradtság,figyelmetlenségek és az ellenfél kihozta x-re,hozzáteszem, hogy a bíró is is velük volt 12. emberként. Úgy gondolom, mindenkit bánt, hogy nem szereztük meg a győzelmet, de idővel majd az ilyen meccsek is simán jönni fognak, csak oda kell figyelni. A védelem meg idővel össze fog szokni, de ehhez is idő kell. Nem kell egymást hibáztatni, egy csapatként nyerünk vagy vesztünk, én így gondolom. Saját teljesítményemről annyit, hogy sokkal jobban éreztem magam csatárként, szerintem ez látszott is a teljesítményemen, bár még mindig sokat hibáztam. Végezetül, fel a fejjel srácok, megint rúgtunk 5 gólt, bár soakt is kaptunk, de így is megvan 1 pont, jövőhéten lehet javítani, és kell is."

A héten sérüléssel bajlódott, mégis vállalta a játékot Faragó Gyula és sikerült is gólt szereznie. Jöjjön az ő értékelése:
"Szerintem a csapat felállásában az eddigi legjobb döntés volt, hogy Tomi támadóként lépett pályára!  Bár Lakatos Attila nem játszott, de ismerve az ő agresszivitását, a csapat nagy hasznára vált volna a középpályán! Ebből kiindulva szerintem nem kell félni az új dolgok, új posztok kipróbálásában! Nagy csalódás ez a hétvégi meccs, de egyre jobban játszunk szerintem! Jó lesz ez,de kell egy kis idő még mindig!"

 

 

Asztali nézet