Hajdúbagosi Sportegyesület
Hajrá Hajdúbagos!

MENÜ

A tavalyi évben indult el az Érmelléki Hírmondó, mely a Derecske-Létavértes kistérség településeit mutatja be. Minden számban más és más téma szerint ismerkedhettünk meg a környező településekkel. Így kerültek elő a hírességek, nevezetességek, a jövőbeni tervek és természetesen a sport is. Az újságnak Pallás Károly, egyesületünk ügyvivője nyilatkozott. Az újságban megjelent cikket az apróbb hibák javításával közüljük.

 

 

Támogatásban nincs hiány

 


2012 júliusában alakult az egyesületünk, amely kifejezetten a foci patronálására jött létre. Jelenleg egy felnőtt csapattal a megye harmadosztályban, a Déli csoportban szerepelünk - kezdte lapunk tájékoztatását Pallás Károly, a csapat ügyvivője. 

1992-ben megszűnt az egyesület elődje és most lett újjáélesztve, önkormányzati segítséggel és a helyi vállalkozók támogatásával indult meg. Mindemellett fontos megemlítenem, hogy az MLSZ is támogatott bennünket mezekkel és labdákkal, amelyek nélkül ugye elképzelhetetlen lett volna a játék.

A pálya felújítását saját erőből, társadalmi munkával oldottuk meg. Az öltözőnk teljesen új, hiszen 2009-ben építették, így a játékosok egy teljesen modern öltözőt vehettek birtokba.

 

Csodás a környezet

 

A pályát hamarosan kiegyenesítjük, hiszen egy kicsit hepe-hupás még, de nem adjuk fel. A következő lépcsőben körbe kellene még keríteni a játékteret, de pályázatra várunk, illetve vállalkozókra, akik szintén segítenekmajd a terveink megvalósításában. A megye egyik legszebb pályájával büszkélkedhetünk, hiszen minden oldalról fák veszik körül.

 

Motiváltan játszanak

 

Elsődleges célunk volt a fiatalok összefogása, hogy ne kallódjanak el és a rosszalkodás helyett inkább edzésekre járjanak. Huszonöten-harmincan járnak rendszeresen edzésre, és ezeknek a fiataloknak eszükbe sem jut, hogy lógjanak egy-egy foglalkozásról, mindig jelen vannak. Egyre több kisgyermek kerese meg bennünket, hiszen látják a testvérüket, ismerősüket, vagy épp rokonukat, hogy milyen jól érzik nálunk magukat. Jelenleg utolsók vagyunk, de a tisztes helytállásban reménykedünk. A fiatalok fele még nem játszott nagypályán, ezért szokatlan még ez egy kicsit, s még bele kell lendülnünk. Az erőnlétet felhoztuk, még a taktikánkkal vannak problémák, de már gólokat is rúgtunk.

Örömmel tölt el bennünket, hogy egyre többen jönnek ki a hazai találkozókra, és mindenki igyekszik így vagy úgy egy-egy aprósággal, figyelmességgel, akár egy tükörrel, akár egy labdával segíteni az egyesületünknek.

 

Eredményesebbek lesznek

 

Jövőre szeretnénk erősíteni, és minél jobb eredményeket kívánunk elérni. Később az ifjúsági korosztályt szeretnénk felölelni, hogy ne kelljen nekik eljárni messzebre, Debrecenbe és más helyekre. Bármilyen rendezvény van, egyesületünk mindenki előtt nyitott, ígérem partnerek leszünk.

 

Tervek a jövőről

 

2013-ban szeretnénk egy pár  focikupát lebonyolítani, amelyeket eddig csak a tornatermünkben tudtunk megrendezni. A karácsonyi kupa mellett lesz húsvéti kupánk és nyáron szeretnénk rendezni egy tornát Barna Antal emlékére, aki hosszú éveken át edző volt itt a klubnál.

 

 

 

Asztali nézet