Hajdúbagosi Sportegyesület
Hajrá Hajdúbagos!

MENÜ

Olajos László, Jenei Róbert, Nagy Tamás és Kovács Tamás. Mi a közös ebben a 4 játékosban? Mi köti össze őket a Hajdúbagosi SE csapatán kívül? A hivatásuk. Mind a négyen a rendőrség kötelékében teljesítenek szolgálatot és óvnak bennünket. Most a csapatról, a magunk mögött hagyott őszi szezonról és a hamarosan következő tavaszi szezonról kérdeztük őket.

 

 

Hogyan értékelnéd a csapat őszi szezonját?

 

Jenei Róbert: Az őszi szezon véleményem szerint a vártnál is jobban sikerült így, hogy a 2. helyet foglaljuk el a tabellán. Így viszont magasra tettük a mércét a tavaszi szezonra, amin próbálunk nem alább adni.

 

Olajos László: Elégedett vagyok az őszi szezonnal, végre összeállt a csapat. Küzdelmes, hajtós meccseket, rangadókat játszottunk például Derecske vagy a Tócó FC ellen és ezeket sikerült is megnyernünk.

 

Kovács Tamás: Az őszi szezon jól indult a csapat számára, sikerült hozni azokat a győzelmeket, amelyek úgymond kötelezőek voltak. Az előző évekhez képest pozitívum, hogy a fontosabb, szorosabb meccseket is sikerült megnyerni.

 

Nagy Tamás: Úgy gondolom, hogy nagyon jó őszt produkált a csapat. A szezon kezdete előtt nem is gondoltam volna, hogy a második helyen fogjuk tölteni a téli pihenőt. Szerintem megérdemeljük ezt a helyezést, mivel igazi csapatként küzdöttünk egymásért a pályán.

 

Jenei RóbertJenei Róbert a védelemben állja a sarat

 

 

Hogyan értékelnéd a saját teljesítményed?

 

JR: A legjobb dolog számomra, hogy minden mérkőzésen kezdőként léphettem pályára, és végig is játszhattam azokat. Ez azt sugallja felém, hogy megfelelő teljesítményt nyújtok a pályán, így megnőtt az önbizalmam, és ennek hála még jobb teljesítménnyel tudok előrukkolni.

 

OL: Kettősség jellemzi az őszi szezonom. Voltak meccsek, és szerencsére ebből volt a több, amikor fejben a toppon voltam és a végsőkig küzdöttem a csapatért. Sajnos ennek az ellenkezője is megmutatkozott, nem mindig tudtam a tudásom legjavát nyújtani.

 

KT: A saját őszi szezonom felemásnak mondható, mivel a munkám miatt nem tudtam minden meccsen megjelenni, illetve a megjelent meccseken a számomra nem éppen kedvelt bal oldali középpályás poszton kaptam szerepet. Szerencsére sikerült megküzdeni a poszttal és sikerült pár gólpasszal kiszolgálni a csapattársaimat, melynek nagyon örülök.

 

NT: Az őszi szezonban voltak hullámvölgyeim, akadtak jobb és kevésbé jobb meccseim is. Igaz, hogy 12 góllal én vezetem a házi góllövőlistát, de egy jobb erőnléttel és odafigyeléssel dupla ennyi gólt is szerezhettem volna. Felemás érzések kavarognak bennem, mert úgy gondolom, hogy sokkal több volt bennem, remélem ez tavasszal meg is mutatkozik, és nagy hasznára leszek a csapatnak.

 

Olajos László Olajos László a Derecskei LSE elleni gólja után

 

 

Mit tartasz a csapatunk erősségének?

 

JR: Úgy gondolom, a csapat egyik erőssége mindenképpen az egységben rejlik, valamint hazai pályán a bizonyítási vágyban mutatkozik meg a nézők felé, hiszen számtalan mérkőzésen tudtunk fordítani egy kezdeti bekapott gól után. Azt gondolom, a csapat legfontosabb erőssége mégis az, hogy vannak céljaink a jövőre nézve, ami igencsak képes fejleszteni, és előre vinni egy csapatot.

 

OL: Szívből játszunk. Technikailag nem vagyunk a legjobb csapat, de tudunk küzdeni egymásért és a szurkolóinkért.

 

KT: A csapat erősségének azt tartom, hogy az eltelt 2-2,5 év munkája kezd beérni. Az újonnan érkezett emberek sikeresen beilleszkedtek a csapatba és ezáltal egy jó társaság alakult ki Hajdúbagoson. Sokat fejlődtünk csapatjáték terén és hiába vannak fiatalabbak is a keretben, azt mondanám, hogy rutinosabbak lettünk.

 

NT: A csapatszellemben van az erősségünk! Mindenki küzd, hajt, meghal a pályán a másikért. Ha valakinek gyengébben megy, őt is belehajszoljuk a győzelembe, kisegítjük egymást. Egy igazi CSAPAT alakult ki Hajdúbagoson, amire büszke vagyok, és mindannyian büszkék lehetünk. Nem utolsó sorban az öltözőben is nagyon jó hangulat uralkodik, megvannak az ugratások, heccelések, de ha mérkőzés van, akkor már mindenki 100 %-osan csak arra koncentrál.

 

Nagy TamásNagy Tamás a kezdűrúgásra vár

 

 

Mit tartasz a csapatunk gyengéjének, miben kellene fejlődnünk?

 

JR: A csapat gyengéjének a támadó szekciót tartom. Sajnos itt volt a legtöbb a sérülés, így a támadók nincsenek összhangban egymással, ami a helyzetkihasználás rovására megy. Ezen mindenképpen javítanunk kell.

 

OL: Sajnos előfordul, hogy egyének másokat hibáztatnak egy pályán történt eseményért, gólért. Pedig egy csapat vagyunk, egy egység, egymást kell segítenünk.

 

KT: A csapatnak az erőnlét terén kellene fejlődnie a legtöbbet. Sajnos minden mérkőzésen elég korán látszanak a fáradtság jelei a csapaton.

 

NT: Elsősorban erőnlétben kellene fejlődnünk, mivel a mérkőzés végére már eléggé elfáradunk, de most a téli alapozás során orvosoljuk a problémát. Úgy veszem észre, hogy idegenben a csapat nincs úgy felpörögve, mint hazai közönség előtt, így az idegenbeli meccseken harapósabbnak kell majd lennünk. Végül észrevettem, hogy a papíron gyengébb csapatok ellen nem úgy megyünk fel a pályára, mint egy erősebb csapat ellen, úgy vagyunk vele, hogy majd jön valahogyan a győzelem. Ezeken a meccseken kell majd a jövőben jobban felszívni magunkat.

 Kovács TamásKovács Tamás a Hajdúhadház elleni tavalyi mérkőzésen

 

 

Milyen eredményt vársz a csapattól a tavaszi szezonban?

 

JR: Az eredmény szempontjából mindenképpen elvárom az őszi helyezés megtartását. A csapatjáték terén a még több passzos játéra kell törekednünk. Ezt a legutóbbi, Zsáka elleni műfüves felkészülési mérkőzésen már sikeresen játszottuk.

 

OL: Érmet szeretnék a nyakamba, lehetőleg a második helyezésért. De ami a legfontosabb számomra, hogy mindenkinek megköszönjem az éremosztás közben, hogy vele focizhattam végig ezt a szezont.

 

KT: A tavaszi szezonra a legfontosabb célkitűzés az, hogy a csapat megőrizze a bajnokságban jónak mondható 2. helyet. Ezen kívül a kötelező győzelmeket hozni kell.

 

NT: Úgy gondolom, hogy a csapat egy kis odafigyeléssel megtarthatja a második helyet, a dobogó a minimum elvárásom. Tavasszal helyi fiatalokkal is bővül a keretünk. Úgy gondolom, hogy ők is erősítései lesznek a csapatnak, hisz tehetséges játékosokról beszélünk, akik majd idővel húzni fogják a csapat szekerét.

 

A 3 zsaru védekezikHárom zsaru egy képen

 

 

Mik a saját céljaid a tavaszi szezonra?

 

JR: Egyéni célom a fizikális kondícióm javítása. Nagyrészt magamat edzem konditeremben, mivel a távolság miatt csak ritkán tudok részt venni a csapat edzésein. Saját célom még, hogy a csapatot a magamból kihozható maximális tudással támogassam és segítsem előre.

 

OL: Szeretnék minél többet a saját posztomon, a védelem előtt játszani. Úgy szeretnék teljesíteni minden mérkőzésen, hogy ne kelljen a teljesítményem miatt lecserélni. Számomra az egy személyes kudarc, tragédia.

 

KT: A saját terveim a tavaszi szezonra az, hogy a lehető legtöbb mérkőzésen részt tudjak venni. Ezeken a meccseken, attól függetlenül, hogy az edző a védelemben, vagy a középpályán képzeli el a helyem, megpróbálom ott mindig a legjobb teljesítményemet nyújtani.

 

NT: Tavaszra szeretnék jobb erőnlétet magamnak, mert az őszi szezonban 60-70 percnél többet nem tudtam 100 %-on teljesíteni erőnléti problémák miatt. Úgy érzem, a térdműtétem már a múlté, így azon vagyok a téli pihenőn, hogy erőnlétileg 100 %-ra edzem magam, és 90 percet tudjak teljes hőfokon teljesíteni. Természetesen minimum ennyi gólt várok magamtól, mint az őszi szezonban. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a csapat nevében a szurkolóink biztatását, akik nagy erőt adnak nekünk a meccseken. 12. játékosként hajtanak bele minket a győzelmekbe. Köszönjük nekik és várjuk tavasszal is a biztatásukat! Hajrá Bagos!

 

 

Köszönjük a beszélgetést! További sok sikert kívánunk mindannyiuknak!

 

 

 

...

 

 

 

Asztali nézet